Recept

Koroptví polévka s listy vinné révy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 85 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 29851
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Vínový bujon z pernaté zvěře [29549]
1 kg Bažant obecný
2 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
1 polévková lžíce Celer - nať
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
4 ks Jalovec
200 g Kuřecí drůbky
1 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
4 polévková lžíce Pepř 4 barev
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 polévková lžíce Sůl
5 dl Víno červené
7 dl Voda pitná
Koroptví polévka s listy vinné révy
0,5 kávová lžička Česnek sušený
1 ks Citrony
1 špetka Kardamom
200 g Koroptev
1 špetka Nové koření mleté
3 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Pepř citronový
1 kávová lžička Sůl
100 g Vinné listy
0,5 dl Víno madeira

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 926 kcal
Kilojoule 3 873kJ
12% Sacharidy 42 g
159% Tuky 119 g
34% Sodík 677 mg
151% Bílkoviny 85 g

Koroptví polévka s listy vinné révy postup přípravy receptu:

1

Omyté listy vinné révy drobně pokrájíme. Chemicky neošetřený citron omyjeme, osušíme a nastrouháme.

2

Koroptví prsa omyjeme, osušíme, pokrájíme na nudličky, které v hrnci orestujeme na olivovém oleji dozlatova.

3

Maso ochutíme solí, bílým pepřem, 1 lžičkou citronové kůry, prolisovaným česnekem, promícháme a zalijeme 0.5 dl červeného vína a 0.5 dl vínového bujonu. Přidáme pokrájené listy z vinné révy a polévku pomalu vaříme 10 minut.

4

Nakonec dochutíme 1 špetkou nového koření, 1/2 lžičkou citronového pepře, mletého kardamomu a podáváme.

5

Vínový bujon z pernaté zvěře [29549]:

6

Očištěné a omyté maso (1 kg) z pernaté zvěře rozporcujeme a dáme do většího hrnce. Přidáme omyté kuřecí drůbky. Očištěnou a omytou zeleninu: mrkev celer, petržel a cibuli. Vše pokrájíme na kusy, přiložíme k masu, které zalijeme 7 dl vody a 5 dl červeného vína.

7

Přidáme omytou nať petržele a celeru (snítky svážeme), 4 ks jalovce, 2 ks bobkový list, 2 stroužky oloupaný česneku a 1 lžíci barevného pepře. Vývar budeme vařit pod poklicí při mírné teplotě minimálně 1 hodinu. Musí jen probublávat. Pak vývar scedíme a když vychladne, dáme ho do druhého dne do chladničky. Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho použít do různých polévek.

8

Následující den posbíráme z vývaru ztuhnutý omastek, nebo znovu studený vývar scedíme - takto získáme čistý bujon, který přivedeme k varu, dochutíme solí, mletým pepřem, mletou paprikou, odstavíme z plotny a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept