Ryba v citronové marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryba v citronové marinádě
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29852 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
70 g | Avokádo |
1 špetka | Chilli koření mleté |
150 g | Citrony |
150 g | Limetka |
250 g | Makrela obecná |
50 ml | Olej olivový |
1 špetka | Oregano čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
1000 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 899,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,6mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Chilli koření mleté, Citrony, Limetka, Rajčata, Sůl, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makrela obecná, Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ryba v citronové marinádě postup přípravy receptu:
1 | Ryby vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na kostky. |
2 | Šťávu z citrónů a limetek vymačkáme a naložíme do ní pokrájené ryby. |
3 | Marinujeme 5 hodin v chladu, občas promícháme. |
4 | Rajčata nakrájíme na plátky, zakapeme olejem, osolíme, opepříme a okořeníme oreganem a chilli. |
5 | Avokádo oloupeme a pokrájíme na proužky. |
6 | Marinované ryby servírujeme s oblohou z kořeněných rajčat a avokáda. |