Roláda z krabích tyčinek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda z krabích tyčinek
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29853 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Cibule |
1 ks | Citrony |
6 g | Kerblík |
1000 g | Krabí tyčinky |
60 g | Mrkev kořen |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
100 g | Pórek |
2 špetka | Sůl |
350 g | Treska aljašská |
150 ml | Víno bílé |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 63,4mg |
Draslík | 454,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Kerblík, Krabí tyčinky, Sůl, Treska aljašská, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roláda z krabích tyčinek postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a mrkev oloupeme a pokrájíme na menší kousky, přidáme omytý a pokrájený pórek, plátky citrónu. Vše dáme vařit, osolíme a opepříme. |
2 | Vaříme 20 minut, poté přidáme filety a víno, vaříme ještě 5 minut. |
3 | Vodu slijeme a vše rozmixujeme na pyré. |
4 | Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky. Dvě třetiny šlehačky vmícháme do rybího pyré. Osolíme a opepříme. |
5 | Kerblík a petržel nasekáme, smícháme se zbytkem šlehačky, osolíme a opepříme. |
6 | Formu na hřbet vyložíme krabími tyčinkami, naplníme rybí pěnou, na závěr doplníme bylinkovou pěnu. Povrch zatížíme a necháme 4 hodiny odležet v chladu. |
7 | Roládu servírujeme pokrájenou na plátky. |