Recept

Opékaná zeleninová rýže

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 29854
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
3 ks Cibulka jarní
80 g Fazolové lusky zelené
2 kávová lžička Kari pasta zelená
100 g Kukuřice
1 ks Limetka
1 ks Okurka salátová
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Rýže basmati
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 290 kcal
Kilojoule 1 212kJ
15% Sacharidy 53 g
9% Tuky 6 g
6% Sodík 128 mg
14% Bílkoviny 8 g

Opékaná zeleninová rýže postup přípravy receptu:

1

Rýži propláchneme studenou vodou, zalijeme ji 300 ml lehce osolené vody a přivedeme k varu. Při mírné teplotě vaříme asi 20 minut. Uvařenou rýži necháme vychladnout.

2

Oloupeme okurku a podélně rozpůlíme. Vydlabeme semena a dužninu nakrájíme na kostičky. Jarní cibulky pokrájíme na asi 2 cm silné k

3

kousky.

4

Fazolky nakrájíme na 1 cm velké kousky, cibuli pokrájíme na kostičky a česnek jemně nasekáme. Kuküřici necháme okapat na sítu.

5

V pánvi wok zahřejem olej a za stálého míchání v ní 2 minuty opékáme česnek s cibulí, pak přidáme fazolky a pečeme další 3 minuty.

6

Přimícháme kukuřici a rýži a pečeme dalších 5 minut. Ochutíme sójovou omáčkou, kari pastou, solí a pepřem. Poté opékáme další 2 minuty.

7

Jako poslední vmícháme okurku a jarní cibulky.

8

Každou porci ozdobíme jedním dílkem limetky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept