Marinované chobotničky s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované chobotničky s rýží
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29855 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
350 g | Chobotnice |
60 g | Cibule |
40 ml | Citronová šťáva |
10 g | Koriandr čerstvý |
50 ml | Olej olivový |
70 g | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 42,0mg |
Draslík | 456,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chobotnice, Cibule, Citronová šťáva, Koriandr čerstvý, Paprika červená, Rýže loupaná, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované chobotničky s rýží postup přípravy receptu:
1 | Chobotničky pokrájíme, přendáme do hrnce, zalijeme vodou a vínem, přidáme tymián. |
2 | Povaříme 20 minut, poté vodu slijeme a necháme vystydnout. |
3 | Olej smícháme se šťávou z citronu, přidáme pokrájené papriky, cibuli, sekaný koriandr. Osolíme a opepříme. |
4 | Maso marinujeme 24 hodin v chladu. |
5 | Rýži uvaříme dle návodu, smícháme s masem a marinádou a servírujeme. |