Kalamáry s nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kalamáry s nádivkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29857 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
800 g | Kalamáry |
30 ml | Olej olivový |
150 g | Rajčata |
20 g | Strouhanka |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 558,6mg |
Draslík | 669,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,8mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kalamáry, Rajčata, Strouhanka, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kalamáry s nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Kalamárům odřízneme hlavu, vnitřek vyjmeme a vyčistíme. |
2 | 1/3 rajčat, polovinu cibule, 250 g kalamárů a česnek nakrájíme na drobné kousky, smícháme dohromady, přidáme strouhanku a žloutek. |
3 | Nádivkou naplníme zbylé kalamáry, otvor sešijeme. |
4 | Orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme zbylá pokrájená rajčata a cibuli, podlijeme vínem. Dusíme 20 minut. |
5 | Servírujeme přelité šťávou z restování a dušenými rajčaty. |