Raci v zeleninové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Raci v zeleninové omáčce
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29858 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
40 ml | Citronová šťáva |
40 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mrkev kořen |
2 g | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Pórek |
800 g | Rak říční |
1 špetka | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
400 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 240,0mg |
Draslík | 846,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 6,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citronová šťáva, Pepř černý celý, Rak říční, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Raci v zeleninové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu očistíme, pokrájíme na drobné kousky. |
2 | Máslo rozehřejeme a přidáme zeleninu, necháme 20 minut dusit. Přilijeme vývar a víno a vaříme 15 minut. Přidáme raky, pepř a citronovou šťávu. Povaříme 10 minut. Osolíme a opepříme dle chuti, necháme 10 minut odležet a poté servírujeme. |