Recept

Vínový bujon s černými olivami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 29859

Ingredience

Vínový bujon z pernaté zvěře [29549]
1 kg Bažant obecný
2 ks Bobkový list
1 polévková lžíce Celer - nať
200 g Celer bulvový
2 ks Cibule
4 ks Jalovec
200 g Kuřecí drůbky
1 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
4 polévková lžíce Pepř 4 barev
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Petržel kořen
0,5 polévková lžíce Sůl
7 dl Voda pitná
5 dl Víno červené
2 stroužek Česnek
Vínový bujon s černými olivami
200 g Celer řapíkatý
2 polévková lžíce Limetková šťáva
2 polévková lžíce Olej olivový
100 g Olivy černé
0,5 polévková lžíce Oregano čerstvé
100 g Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 843 kcal
Kilojoule 3 528kJ
10% Sacharidy 37 g
159% Tuky 119 g
41% Sodík 815 mg
129% Bílkoviny 72 g

Vínový bujon s černými olivami postup přípravy receptu:

1

Černé nakládané olivy scedíme, vypeckujeme a pokrájíme na kolečka.

2

Omytá rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Očištěný řapíkatý celer pokrájíme na malé kousky, v hrnci na olivovém oleji celer s olivami podusíme, přidáme rajčata, promícháme a zalijeme 1 litrem vínového bujonu a pomalu vaříme 8-10 minut.

3

Nakonec přidáme čerstvé omyté lístky oregana, limetkovou šťávu, dochutíme solí, bujon necháme přejít varem a podáváme.

4

Vínový bujon z pernaté zvěře [29549]:

5

Očištěné a omyté maso (1 kg) z pernaté zvěře rozporcujeme a dáme do většího hrnce. Přidáme omyté kuřecí drůbky. Očištěnou a omytou zeleninu: mrkev celer, petržel a cibuli. Vše pokrájíme na kusy, přiložíme k masu, které zalijeme 7 dl vody a 5 dl červeného vína.

6

Přidáme omytou nať petržele a celeru (snítky svážeme), 4 ks jalovce, 2 ks bobkového listu, 2 stroužky oloupaného česneku a 1 lžíci barevného pepře. Vývar budeme vařit pod poklicí při mírné teplotě minimálně 1 hodinu. Musí jen probublávat. Pak vývar scedíme a když vychladne, dáme ho do druhého dne do chladničky. Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho použít do různých polévek.

7

Následující den posbíráme z vývaru ztuhnutý omastek, nebo znovu studený vývar scedíme - takto získáme čistý bujon, který přivedeme k varu, dochutíme solí, mletým pepřem, mletou paprikou, odstavíme z plotny a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept