Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 29862
Kategorie: Maso

Ingredience

680 g Hlemýždi
100 g Lišky čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
80 g Šalotka
2 špetka Sůl
250 ml Víno bílé
150 ml Zakysaná smetana
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 381 kcal
Kilojoule 1 596kJ
3% Sacharidy 12 g
21% Tuky 16 g
17% Sodík 335 mg
64% Bílkoviny 36 g

Hlemýždi s houbami postup přípravy receptu:

1

Houby pokrájíme na plátky a uvaříme v osolené vodě. Vaříme cca 20 minut. Hlemýždě omyjeme rozpůlíme, smícháme s jemně pokrájenou šalotku. Necháme 10 minut podusit, poté podlijeme vínem, přisypeme uvařené houby a zjemníme smetanou. Necháme vařit 20 minut. Osolíme a opepříme dle chuti.

2

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept