Hlemýždi s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlemýždi s houbami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29862 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
680 g | Hlemýždi |
100 g | Lišky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Šalotka |
2 špetka | Sůl |
250 ml | Víno bílé |
150 ml | Zakysaná smetana |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 136,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 539,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šalotka, Sůl, Víno bílé, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlemýždi, Lišky čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlemýždi s houbami postup přípravy receptu:
1 | Houby pokrájíme na plátky a uvaříme v osolené vodě. Vaříme cca 20 minut. Hlemýždě omyjeme rozpůlíme, smícháme s jemně pokrájenou šalotku. Necháme 10 minut podusit, poté podlijeme vínem, přisypeme uvařené houby a zjemníme smetanou. Necháme vařit 20 minut. Osolíme a opepříme dle chuti. |
2 | Servírujeme teplé. |