Hlemýždi se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlemýždi se slaninou
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 17 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29863 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
120 g | Anglická slanina |
400 g | Hlemýždi |
40 ml | Koňak Armaňak |
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Vývar telecí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 101,4mg |
Draslík | 594,2mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlemýždi, Koňak Armaňak, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar telecí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlemýždi se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Slaninu namočíme do vroucí vody, ihned vyjmeme a necháme okapat. Máslo rozehřejeme, přidáme na drobné kousky pokrájenou šalotku, slaninu a hlemýždě. Osolíme, opepříme, podlijeme armaňakem a vývarem. |
2 | Vaříme 12 minut a ihned servírujeme. |