Hlemýždi v prejtu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlemýždi v prejtu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29864 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
150 g | Hlemýždi |
40 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Prejt |
500 g | Rajčata |
80 g | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 25,9mg |
Draslík | 591,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Rajčata, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlemýždi, Pepř černý mletý, Prejt mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlemýždi v prejtu postup přípravy receptu:
1 | Cibuli, šalotku a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. |
2 | Osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme prejt a rozdrcená rajčata. |
3 | povaříme 5 minut, osolíme, opepříme dle chuti. |
4 | Přidáme hlemýždě a přiklopené vaříme 30 minut. |
5 | Dochutíme dle potřeby a servírujeme. |