Hlemýždi na bylinkovém másle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlemýždi na bylinkovém másle
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29865 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
400 g | Hlemýždi |
250 g | Máslo čerstvé |
15 g | Petržel - nať |
40 g | Šalotka |
20 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 144,0mg |
Draslík | 543,0mg |
Vláknina | 660,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 69,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Šalotka, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlemýždi, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlemýždi na bylinkovém másle postup přípravy receptu:
1 | Bylinky a česnek jemně nasekáme, smícháme s máslem, strouhankou a nakrájenou šalotkou. Hlemýždě uvaříme v osolené vodě po dobu 20 minut. Maso vrátíme do vymytých ulit, naplníme bylinkovým máslem a naskládáme do zapékací nádoby. |
2 | Pečeme 25 minut při 150°C. |