Gratinovaná žabí stehýnka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 36 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinovaná žabí stehýnka
Celkový čas: | 36 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 21 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29866 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Omáčka bešamelová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
40 g | Sýr Parmezán |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
50 ml | Vermut bílý |
100 ml | Vývar rybí |
1000 g | Žabí stehýnka |
250 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 328,9mg |
Draslík | 907,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šalotka, Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný žloutek slepičí, Vývar rybí, Žabí stehýnka, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Omáčka bešamelová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vermut bílý nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinovaná žabí stehýnka postup přípravy receptu:
1 | Šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, osmahneme na rozpáleném másle. |
2 | Přidáme žabí stehýnka, která jsme osolili a opepřili. |
3 | Minutu opékáme, poté podlijeme vermutem, rybím vývarem a bešamelem, přidáme pokrájené žampiony a žloutky. |
4 | Stehýnka přendáme do zapékací nádoby, zalijeme omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a pečeme 20 minut při 200°C |