Losos pečený z jedné strany - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos pečený z jedné strany
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29868 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Kopr čerstvý |
800 g | Losos - filety |
25 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
840 g | Šalotka |
2 špetka | Sůl |
400 ml | Víno bílé |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 137,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 184,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Losos - filety, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Losos pečený z jedné strany postup přípravy receptu:
1 | Filety z lososa pokrájíme na kousky o velikosti 5 cm. Na jedné straně necháme kůži. Osolíme a opepříme a pozvolna bez obracení grilujeme. |
2 | Šalotku oloupeme a necháme zesklovatět na rozpáleném másle. |
3 | Přilijeme víno, zahustíme smetanou, přisypeme sekaný kopr. |
4 | Rybu servírujeme přelitou koprovou omáčkou. |