Špízy z mníka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špízy z mníka
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 29869 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
150 g | Cibule |
40 ml | Citronová šťáva |
1500 g | Mník |
80 ml | Olej olivový |
200 g | Paprika červená |
4 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 225,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Mník, Paprika červená, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špízy z mníka postup přípravy receptu:
1 | Maso pokrájíme na kousky o velikosti cca 2x2 cm velké. |
2 | Z oleje, nasekaných bylinek, utřeného česneku a citronové šťávy si připravíme marinádu. |
3 | Maso osolíme a opepříme, maso necháme marinovat 4 hodiny. |
4 | Marinovanou rybu napichujeme na špízové jehly, prokládáme kousky papriky a cibule. |
5 | Grilujeme 12 minut. |