Hovězí se sýrem po řeznicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí se sýrem po řeznicku
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 29870 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Bazalka |
1 kg | Hovězí svíčková |
1 dl | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
600 g | Rajčata |
8 g | Sůl |
300 g | Sýr Čedar |
6 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 147,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Hovězí svíčková, Rajčata, Sůl, Sýr Čedar, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí se sýrem po řeznicku postup přípravy receptu:
1 | Hovězí plátky naklepeme, nasolíme, opepříme, rozložíme na dno vymazaného pekáčku. Posypeme nasekanou bazalkou a strouhaným sýrem. Omytá rajčata nakrájíme na plátky a poklademe na nastrouhaný sýr po celé ploše pekáčku. Zalijeme olivovým olejem, zakryjeme alobalem a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Pečeme asi 30 minut, dokud maso není měkké, v průběhu pečení podléváme teplou vodou po lžících. |