Pečená pražma s rajčaty a vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená pražma s rajčaty a vínem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29873 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
40 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1500 g | Pražma |
150 g | Rajčata |
5 g | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
5 g | Tymián čerstvý |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 251,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pražma, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená pražma s rajčaty a vínem postup přípravy receptu:
1 | Rybu omyjeme, vykucháme a seškrábeme šupiny. |
2 | Zapékací nádobu vytřeme olejem, na dno dáme pokrájená rajčata a cibuli. Na zeleninu dáme rybu, osolíme, opepříme, zakápneme olejem, okořeníme rozmarýnem a tymiánem. Podlijeme vínem. |
3 | Pečeme 35 minut při 220 °C. |