Pečený mník - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený mník
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29874 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
6 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
2000 g | Mník |
50 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 205,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 943,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Mník, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený mník postup přípravy receptu:
1 | Rybu omyjeme, prošpikujeme česnekem a obložíme slaninou. Svážeme nití a přendáme do zapékací nádoby. Osolíme a opepříme, posypeme tymiánem, zakápneme olejem a posypeme nakrájenou cibulí. |
2 | Pečeme 40 minut při 220 °C. |
3 | Před servírováním odstraníme nit. |