Vařený rejnok s pikantní omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařený rejnok s pikantní omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29878 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 ml | Citronová šťáva |
20 g | Kapary |
100 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Rejnok křídlo |
2 špetka | Sůl |
300 ml | Víno bílé |
1000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 228,0mg |
Draslík | 147,5mg |
Vláknina | 399,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 55,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Rejnok křídlo mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařený rejnok s pikantní omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Maso pokrájíme na 6 kousků. |
2 | 1 litr vody svaříme s vínem, přidáme rybu a za udržování stálé teploty bez varu necháme povařit 20 minut. |
3 | Poté maso vyjmeme a necháme okapat. |
4 | Máslo smícháme s citronovou šťávou, kapary, solí a pepřem. Směs uvedeme k varu, povaříme 1 minutu, poté odstavíme. |
5 | Uvařené maso přelijeme omáčkou a servírujeme. |