Rybí blaff - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí blaff
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29879 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
5 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
180 g | Cibule |
250 g | Cípal |
60 g | Fenykl sladký - hlíza |
2 g | Hřebíček |
250 g | Kambala |
3 g | Koriandr čerstvý |
2 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel - nať |
150 g | Pórek |
250 g | Ropušnice - filety |
200 g | Rýže loupaná |
2 špetka | Sůl |
300 g | Tuňák obecný |
6 g | Tymián čerstvý |
300 ml | Víno bílé |
750 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 80,4mg |
Draslík | 957,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,7mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Hřebíček, Kambala, Koriandr čerstvý, Ropušnice - filety, Rýže loupaná, Sůl, Tuňák obecný, Tymián čerstvý, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cípal nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí blaff postup přípravy receptu:
1 | Ryby dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvedeme k varu. |
2 | Vaříme 30 minut. |
3 | Do druhého hrnce dáme utřený česnek, pokrájenou cibuli, bylinky, nakrájený pórek, chilli papričky, fenykl, víno a 750 ml vody. |
4 | Osolíme, opepříme a uvedeme k varu. Vaříme 30 minut. |
5 | Po uvaření přendáme kousky ryb k vývaru. |
6 | Rýži uvaříme dle návodu a servírujeme jako přílohu k rybímu blaffu. |