Vařená uzená treska - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařená uzená treska
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29880 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
100 g | Máslo čerstvé |
1000 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
800 g | Treska uzená |
1000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 141,0mg |
Draslík | 855,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Treska uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařená uzená treska postup přípravy receptu:
1 | Mléko smícháme s vodou, osolíme, opepříme, uvedeme k varu. Do vařící se směsi přidáme filety, přiklopíme a na mírném plameni vaříme 20 minut. |
2 | Uvařenou rybu polijeme rozpuštěným máslem, ozdobíme pokrájeným citronem a ihned servírujeme. |