Ústřice s pikantní omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ústřice s pikantní omáčkou
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29881 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
10 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
16 ks | Ústřice |
1 l | Víno sauternské |
30 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 233,9mg |
Draslík | 690,9mg |
Vláknina | 164,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 48,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl, Ústřice, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Víno sauternské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ústřice s pikantní omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Ústřice otevřeme, maso vyjmeme a dáme do hrnce. |
2 | Přilijeme víno a uvedeme k varu. |
3 | Vaříme 45 vteřin, poté maso vyjmeme a dáme zpět do vymytých lastur. |
4 | Polovinu vývaru smícháme se smetanou a necháme 1 minutu vařit. |
5 | Přimícháme máslo, sůl, pepř a posekanou pažitku. |
6 | Hotovou omáčkou polijeme ústřice a ihned servírujeme. |