Pilobřich vařený v páře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pilobřich vařený v páře
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29882 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Bazalka |
40 ml | Citronová šťáva |
2 špetka | Cukr krupice |
140 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1500 g | Pilobřich ostnitý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 206,3mg |
Draslík | 20,8mg |
Vláknina | 199,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Citronová šťáva, Cukr krupice, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Pilobřich ostnitý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pilobřich vařený v páře postup přípravy receptu:
1 | Rybu omyjeme, vykucháme, odstřihneme ploutve, vevnitř potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. |
2 | 6 g bazalky nasekáme na menší kousky a přidáme do spodního zásobníku na vodu u parního hrnce. Rybu necháme vařit v páře 30 minut. |
3 | Zbytek bazalky nasekáme, smícháme se zbytkem oleje, šťávou z citronu, špetkou soli a pepře a cukrem. |
4 | Uvařenou rybu servírujeme přelitou zálivkou. |