Jednoduchý recept

Žampionová omáčka s rybím vývarem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 26 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 11 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 29884
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

80 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
100 ml Víno bílé
400 ml Vývar rybí
40 ml Zakysaná smetana
300 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 196 kcal
Kilojoule 820kJ
2% Sacharidy 7 g
21% Tuky 16 g
16% Sodík 311 mg
8% Bílkoviny 4 g

Žampionová omáčka s rybím vývarem postup přípravy receptu:

1

Houby očistíme a pokrájíme na plátky.

2

Šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, osmahneme na 30 g rozpáleného másla, přidáme žampiony.

3

Za občasného míchání dusíme 4 minuty, poté podlijeme víno. Vaříme další 3 minuty, pak přilijeme horký rybí vývar.

4

Zbytek másla rozpustíme na pánvi a za stálého míchání přisypeme mouku. Necháme 2 minuty smažit, poté odstavíme.

5

Takto připravenou jíškou zahustíme omáčku, minutu povaříme. Přilijeme smetanu, osolíme a opepříme.

6

Omáčku servírujeme teplou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept