Omáčka Nantua - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka Nantua
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 29885 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
60 g | Celer - nať |
60 g | Cibule |
600 g | Humr |
50 ml | Koňak Armaňak |
50 ml | Olej olivový |
800 ml | Omáčka bešamelová |
100 g | Pórek |
20 ml | Protlak rajčatový |
200 g | Rajčata |
90 g | Sůl |
500 ml | Víno bílé |
3000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 142,5mg |
Draslík | 688,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 521,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Humr, Rajčata, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Koňak Armaňak, Olej olivový, Omáčka bešamelová, Pórek, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka Nantua postup přípravy receptu:
1 | Humry omyjeme a dáme vařit do 3 l vařící vody. Přisypeme 90 g soli, povaříme 20 vteřin, poté vyjmeme a necháme okapat. |
2 | Hrudníky pokrájíme na větší kusy. |
3 | Olej rozpálíme, orestujeme na něm pokrájenou cibuli, pórek, rajčata a celer, podlijeme vínem. Vaříme 15 minut. |
4 | Bešamelovou omáčku zahřejeme a smícháme se zeleninovou směsí. Vmícháme protlak a vaříme 60 minut. |
5 | Hotovou omáčku přecedíme, přimícháme pokrájené humří ocásky a koňak. |