Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 29885
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

60 g Celer - nať
60 g Cibule
600 g Humr
50 ml Koňak Armaňak
50 ml Olej olivový
800 ml Omáčka bešamelová
100 g Pórek
20 ml Protlak rajčatový
200 g Rajčata
90 g Sůl
500 ml Víno bílé
3000 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

64% Kalorie 1,254 kcal
Kilojoule 5 246kJ
36% Sacharidy 129 g
63% Tuky 47 g
460% Sodík 9 g
84% Bílkoviny 47 g

Omáčka Nantua postup přípravy receptu:

1

Humry omyjeme a dáme vařit do 3 l vařící vody. Přisypeme 90 g soli, povaříme 20 vteřin, poté vyjmeme a necháme okapat.

2

Hrudníky pokrájíme na větší kusy.

3

Olej rozpálíme, orestujeme na něm pokrájenou cibuli, pórek, rajčata a celer, podlijeme vínem. Vaříme 15 minut.

4

Bešamelovou omáčku zahřejeme a smícháme se zeleninovou směsí. Vmícháme protlak a vaříme 60 minut.

5

Hotovou omáčku přecedíme, přimícháme pokrájené humří ocásky a koňak.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept