Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 29887
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

30 ml Citronová šťáva
80 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Pepř černý mletý
60 g Šalotka
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
400 ml Vývar rybí
50 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 249 kcal
Kilojoule 1 043kJ
3% Sacharidy 10 g
29% Tuky 22 g
20% Sodík 392 mg
9% Bílkoviny 5 g

Normandská omáčka postup přípravy receptu:

1

Šalotku pokrájíme na drobné kousky a krátce podusíme na 30 g rozpáleného másla. Podlijeme vývarem a vaříme 15 minut.

2

Zbytek másla rozehřejeme , vmícháme mouku a necháme povařit 2 minuty.

3

Hotovou jíšku vlijeme k vývaru a vaříme 1 minutu. Osolíme, opepříme a smícháme se smetanou rozmíchanou se žloutkem.

4

Ihned odstavíme z ohně a pokapeme citronovou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept