Kokosová rýže s fazolemi kidney - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kokosová rýže s fazolemi kidney
Kokosová rýže s fazolemi kidney
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 29888 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
400 g | Fazole červené |
1 ks | Feferony |
0,5 kávová lžička | Kmín římský |
0,3 l | Kokosové mléko |
6 ks | Koriandr celý |
3 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1 špetka | Pepř bílý |
400 g | Rýže parboiled předvařená v sáčcích |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 231,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Feferony, Kmín římský, Kokosové mléko, Koriandr celý, Limetková šťáva, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole červené, Rýže parboiled předvařená v sáčcích mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kokosová rýže s fazolemi kidney postup přípravy receptu:
1 | Fazole v sítu propláchneme studenou vodou a necháme je okapat. |
2 | Česnek lehce rozmačkáme a společně s fazolemi a bobkovým listem povaříme v 1,5 l osolené vody doměkka. Vařit budeme při mírné teplotě asi 50-60 minut. |
3 | Podle návodu uvaříme rýži a necháme ji okapat. |
4 | Nakrájíme feferonku na tenké proužky. V hrnci smícháme kokosové mléko, feferonku a podle chuti okořeníme římským kmínem, pepřem a solí. Vše přivedeme k varu. |
5 | Fazole slijeme a odstraníme česnek a bobkový list. Smícháme fazole, rýži, ochucené kokosové mléko a limetovou šťávu. Na talíři ozdobíme koriandrem. Podáváme horké. |