Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 29889
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová kůra
1 špetka Hřebíček mletý
50 g Korintky
10 ks Máta
8 polévková lžíce Olej olivový
8 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 ks Petržel kudrnka
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
150 g Rýže dlouhozrnná
1 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
300 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 426 kcal
Kilojoule 1 782kJ
17% Sacharidy 60 g
18% Tuky 14 g
4% Sodík 76 mg
11% Bílkoviny 6 g

Plněná paprika postup přípravy receptu:

1

Z paprik seřízneme vršky, odstraníme semena a bílá žebra. Cibule nakrájíme na kostičky.

2

V pánvi zahřejeme 3 polévkové lžíce oleje a necháme na něm zeskovatět cibuli. Přidáme rýži, podle chuti osolíme a asi 2 minuty ji opékáme.

3

Mátu a petrželku po omytí vytřepeme dosucha a jemně nasekáme. Přimícháme bylinky, korintky a opražená piniová semínka. Podle chuti okořeníme.

4

Papriky do 2/3 naplníme rýžovou směsí, přiklopíme seříznutým vrškem a vložíme do vymaštěné nákypové formy. Se zbylým olejem důkladně promícháme rajčatový protlak a bílé víno. Vše nalijeme na papiky.

5

Pečeme asi 25 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Při pečení papriky jednou obrátíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept