Plněná paprika - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněná paprika
Plněná paprika
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | čelma |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 29889 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová kůra |
1 špetka | Hřebíček mletý |
50 g | Korintky |
10 ks | Máta |
8 polévková lžíce | Olej olivový |
8 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 ks | Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
150 g | Rýže dlouhozrnná |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
300 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 685,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 1,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 273,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová kůra, Hřebíček mletý, Máta, Paprika žlutá, Skořice mletá, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Korintky, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Protlak rajčatový, Rýže dlouhozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněná paprika postup přípravy receptu:
1 | Z paprik seřízneme vršky, odstraníme semena a bílá žebra. Cibule nakrájíme na kostičky. |
2 | V pánvi zahřejeme 3 polévkové lžíce oleje a necháme na něm zeskovatět cibuli. Přidáme rýži, podle chuti osolíme a asi 2 minuty ji opékáme. |
3 | Mátu a petrželku po omytí vytřepeme dosucha a jemně nasekáme. Přimícháme bylinky, korintky a opražená piniová semínka. Podle chuti okořeníme. |
4 | Papriky do 2/3 naplníme rýžovou směsí, přiklopíme seříznutým vrškem a vložíme do vymaštěné nákypové formy. Se zbylým olejem důkladně promícháme rajčatový protlak a bílé víno. Vše nalijeme na papiky. |
5 | Pečeme asi 25 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Při pečení papriky jednou obrátíme. |