Recept

Rýže s hráškem a fetou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 29892
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

100 g Hrášek
5 ks Hřebíček
5 ks Kardamom
30 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
350 g Rýže dlouhozrnná
1 špetka Sůl
200 g Sýr Feta
0,5 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 705 kcal
Kilojoule 2 952kJ
33% Sacharidy 119 g
30% Tuky 22 g
43% Sodík 866 mg
32% Bílkoviny 18 g

Rýže s hráškem a fetou postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpustíme 20 g másla a opečeme na něm rozdrcené tobolky kardamonu a hřebíčky. Přisypeme rýži, kterou necháme na másle zesklovatět a podle chuti osolíme a opepříme. Přidáme hrášek a zalijeme zeleninovým vývarem. Poté asi 20 minut při mírné teplotě vaříme.

2

Fetu rozkrájíme na kostičky o velikosti asi 1 cm. V pánvi zahřejeme olej a opečeme na něm do světle hněda kostky sýra. Poté přidáme k rýži a dobře promícháme. Vmícháme zbylé máslo. Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept