Recept

Rýží plněné vinné listy

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 29895
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
400 g Hovězí maso mleté
0,3 kávová lžička Kmín římský
1 kávová lžička Kurkuma
0,3 kávová lžička Muškátový oříšek
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Rajčata
400 g Rýže arborio
1 špetka Sůl
500 g Vinné listy

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 681 kcal
Kilojoule 2 849kJ
29% Sacharidy 103 g
20% Tuky 15 g
7% Sodík 138 mg
65% Bílkoviny 37 g

Rýží plněné vinné listy postup přípravy receptu:

1

Opláchnutou rýži necháme okapat a v míse smícháme se solí, pepřem, kurkumou, kmínem, strouhaným muškátovým oříškem a cayenským pepřem.

2

Rajčata vykrojíme a nakrájíme na kostičky. Česnek jemně nasekáme.

3

Opláchnutou petržel dosucha otřepeme, nasekáme a smícháme s rýží, rajčaty, česnekem a 2 polévkovými lžícemi olivového oleje.

4

Na suché teflonové pánvi zprudka opečeme mleté maso, necháme vychladnout a poté vmícháme do rýže.

5

Studenou vodou opláchneme vinné listy a necháme okapat. Rozložíme je hladkou stranou dospod a odstraníme řapíky.

6

Na střed každého listu naneseme 2 kávové lžičky náplně a založíme nejprve konce listů, pak jejich okraje a nakonec listy zavineme.

7

Závitky vložíme do hrnce se zbylým olejem. Zalijeme studenou vodou, aby byly zcela ponořené. Zatížíme obráceným talířem.

8

Vodu přivedeme k varu, odebereme talíř a při střední teplotě dusíme asi 50 minut. Podáváme jak horké, tak studené.

Poznámka

Vhodnou přílohou je našlehaný osolený jogurt s kostičkami okurky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept