Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 29896

Ingredience

1 ks Bobkový list
3 ks Cibule
1 dl Citronová šťáva
300 g Mrkev kořen
120 g Máslo čerstvé
4 g Pepř černý mletý
8 g Sůl
800 g Telecí kýta
2 dl Voda pitná
2 stroužek Česnek
3 g Škrob jemný kukuřičný gustin

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 425 kcal
Kilojoule 1 779kJ
4% Sacharidy 13 g
217% Tuky 163 g
36% Sodík 726 mg
64% Bílkoviny 36 g

Telecí maso na citronu postup přípravy receptu:

1

Telecí maso rozkrojíme na 5 porcí, lehce naklepeme a nasolíme. Na pánvi rozpálíme máslo a telecí maso orestujeme ze všech stran. Mezitím nakrájíme nadrobno cibuli a mrkev a přidáme vše k orestovanému masu. Zalijeme citronovou šťávou a vodou, přihodíme bobkový list a prolisovaný česnek, necháme vařit na mírném ohni dokud maso není měkké. Maso a bobkový list vyjmeme a zeleninu rozmixujeme ručním mixérem, osolíme, opepříme, přidáme trochu škrobové moučky a ještě chvilku povaříme, aby omáčka zhoustla. Vrátíme maso a podáváme např. s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept