Telecí maso na citronu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí maso na citronu
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 29896 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
1 dl | Citronová šťáva |
120 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mrkev kořen |
4 g | Pepř černý mletý |
3 g | Škrob jemný kukuřičný gustin |
8 g | Sůl |
800 g | Telecí kýta |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 153,6mg |
Draslík | 718,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Sůl, Telecí kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Škrob jemný kukuřičný gustin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí maso na citronu postup přípravy receptu:
1 | Telecí maso rozkrojíme na 5 porcí, lehce naklepeme a nasolíme. Na pánvi rozpálíme máslo a telecí maso orestujeme ze všech stran. Mezitím nakrájíme nadrobno cibuli a mrkev a přidáme vše k orestovanému masu. Zalijeme citronovou šťávou a vodou, přihodíme bobkový list a prolisovaný česnek, necháme vařit na mírném ohni dokud maso není měkké. Maso a bobkový list vyjmeme a zeleninu rozmixujeme ručním mixérem, osolíme, opepříme, přidáme trochu škrobové moučky a ještě chvilku povaříme, aby omáčka zhoustla. Vrátíme maso a podáváme např. s bramborovou kaší. |