Recept

Vepřové medailonky se smržovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 2990
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 ks Kerblík
100 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
20 ml Sherry brandy
50 g Smrže sušené
1 špetka Sůl
700 g Vepřová panenka
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 506 kcal
Kilojoule 2 118kJ
3% Sacharidy 10 g
45% Tuky 34 g
26% Sodík 510 mg
70% Bílkoviny 40 g

Vepřové medailonky se smržovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Smrže necháme namáčet přes noc ve vodě. Poté je slijeme a výluh scedíme.

2

Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, ochutíme solí, pepřem a obalíme v mouce. V pánvi rozpálíme máslo a maso z obou stran orestujeme. Přidáme na plátky nakrájené smrže, zakryjeme a asi 20 minut podusíme, dokud není maso hotové. Poté vyjmeme a uchováváme horké.

3

Do pánve přilijeme polovinu výluhu ze smržů, přimícháme zakysanou smetanu a sherry a do mírného zhoustnutí provaříme. Ochutíme solí a pepřem.

4

Kerblík omyjeme, lístky nasekáme. Medailonky přelijeme omáčkou, posypeme kerblíkem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept