Hanojská nudlová polévka s hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hanojská nudlová polévka s hovězím masem
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 29901 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Badyán |
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 ks | Cibule červená |
2 ks | Cibulka jarní |
115 g | Fazolové výhonky |
0,5 kávová lžička | Fenyklová semínka |
1500 g | Hovězí kližka |
140 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
2 ks | Hřebíček |
1 hrst | Koriandr čerstvý |
1 ks | Limetka |
1 balení | Nudle rýžové |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 ks | Skořice celá |
3000 ml | Voda pitná |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 280,8mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Chilli paprička, Cibule, Cibulka jarní, Hřebíček, Koriandr čerstvý, Limetka, Nudle rýžové, Omáčka rybí, Skořice celá, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Cibule červená, Fazolové výhonky, Hovězí kližka, Hovězí roštěnka níz. peč. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Fenyklová semínka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hanojská nudlová polévka s hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli překrojíme na polovinu a krátce ji orestujeme rozkrojenou stranou nahoru, dokud nezačne karamelizovat. Odložíme stranou. |
2 | Maso z kližky nakrájíme na kousky a i s kostmi vložíme do většího hrnce. Přidáme připravenou cibuli, zázvor, badyán, bobkový list, fenyklová semínka, hřebíček a skořici. Zalijeme vodou, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 2-3 hod. Pěnu vzniklou na povrchu průběžně sbíráme. Poté vyjmeme z hrnce maso, necháme vychladnout a nakrájíme na malé kousky. Kosti rovněž vyjmeme, vývar scedíme a vrátíme do hnce spolu s masem. Krátce povaříme, dochutíme limetkovou šťávou a rybí omáčkou. |
3 | Roštěnku nakrájíme na velmi tenké plátky a necháme zamrazit. Jako přílohy nakrájíme zvlášť do misek cibulku na kroužky, fazolové výhonky, chilli papričky bez semínek, jarní cibulky najemno a koriandrové lístky. |
4 | Nudle uvaříme doměkka, scedíme a rozdělíme na porce. Obložíme plátky roštěnky, přelijeme horkým vývarem. Přílohy podáváme samostatně. |
Poznámka
Skořici můžeme nahradit kaisovou kůrou, použijeme cca 2,5cm velký kousek zázvoru.