Recept

Hanojská nudlová polévka s hovězím masem

  • Vietnam
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 29901
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

1 ks Badyán
1 ks Bobkový list
2 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
1 ks Cibule červená
2 ks Cibulka jarní
115 g Fazolové výhonky
0,5 kávová lžička Fenyklová semínka
1500 g Hovězí kližka
140 g Hovězí roštěnka níz. peč.
2 ks Hřebíček
1 hrst Koriandr čerstvý
1 ks Limetka
1 balení Nudle rýžové
1 polévková lžíce Omáčka rybí
1 ks Skořice celá
3000 ml Voda pitná
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 686 kcal
Kilojoule 2 871kJ
7% Sacharidy 24 g
38% Tuky 28 g
9% Sodík 180 mg
160% Bílkoviny 90 g

Hanojská nudlová polévka s hovězím masem postup přípravy receptu:

1

Cibuli překrojíme na polovinu a krátce ji orestujeme rozkrojenou stranou nahoru, dokud nezačne karamelizovat. Odložíme stranou.

2

Maso z kližky nakrájíme na kousky a i s kostmi vložíme do většího hrnce. Přidáme připravenou cibuli, zázvor, badyán, bobkový list, fenyklová semínka, hřebíček a skořici. Zalijeme vodou, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 2-3 hod. Pěnu vzniklou na povrchu průběžně sbíráme. Poté vyjmeme z hrnce maso, necháme vychladnout a nakrájíme na malé kousky. Kosti rovněž vyjmeme, vývar scedíme a vrátíme do hnce spolu s masem. Krátce povaříme, dochutíme limetkovou šťávou a rybí omáčkou.

3

Roštěnku nakrájíme na velmi tenké plátky a necháme zamrazit. Jako přílohy nakrájíme zvlášť do misek cibulku na kroužky, fazolové výhonky, chilli papričky bez semínek, jarní cibulky najemno a koriandrové lístky.

4

Nudle uvaříme doměkka, scedíme a rozdělíme na porce. Obložíme plátky roštěnky, přelijeme horkým vývarem. Přílohy podáváme samostatně.

Poznámka

Skořici můžeme nahradit kaisovou kůrou, použijeme cca 2,5cm velký kousek zázvoru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept