Recept

Datlová polévka s burskými oříšky a zeleninou

  • Indonésie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 29902
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

3 polévková lžíce Arašídy
1 ks Čajot
3 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
2 polévková lžíce Cukr třtinový
1 kávová lžička Datle
115 g Fazolové lusky zelené
1 ks Galgan
1 kávová lžička Krevetová pasta
0,3 šálek Kukuřice cukrová nakládaná
1 hrst Řeřicha
1 hrst Roketa
5 ks Šalotka
1 špetka Sůl
1250 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 424 kcal
Kilojoule 1 774kJ
10% Sacharidy 36 g
10% Tuky 8 g
36% Sodík 718 mg
15% Bílkoviny 9 g

Datlová polévka s burskými oříšky a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme pálivou směs ze šalotky nakrájené na kousky, rozmačkaného česneku, oloupaného a nakrájeného laosu, nasekaných chilli papriček, nepražených burských oříšků a krevetové pasty. Vše rozemeleme v mixéru. Přidáme trochu vývaru a směs vlijeme do pánvičky. Zalijeme zbytkem vývaru, přidáme drcené burské oříšky, cukr a cca 15 min povaříme.

2

Datlovou dužinu mezitím namáčíme 15 min v 5 lžících teplé vody. Scedíme, odstraníme semínka a šťávu dáme stranou.

3

Cca 5 min před dovařením dáme do vývaru na plátky nakrájený čajot, na kousky nakrájené fazole, kukuřici a zvýšíme intenzitu plamene. Minutu před koncem vmícháme lístky řeřichy a rokety. Přilijeme datlovou šťávu, dochutíme, rozdělíme do misek a podáváme. Můžeme dozdobit nasekanou zelenou chilli papričkou.

Poznámka

velmi pálivá polévka použijeme cca 2,5cm velký kousek laosu

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept