Recept

Jarní závitky se sladkou chlli omáčkou

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 29903
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 ks Chilli paprička
2 ks Cibulka jarní
28 g Cukr moučkový
30 g Fazolové výhonky
55 g Hrášek
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 polévková lžíce Máta
1 ks Mrkev kořen
30 g Nudle rýžové
62,5 ml Ocet rýžový
100 ml Olej arašídový (podzemnicový)
2 polévková lžíce Omáčka rybí
1 balení Těsto na jarní závitky
1 ks Vaječný bílek slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 136 kcal
Kilojoule 568kJ
3% Sacharidy 9 g
13% Tuky 10 g
9% Sodík 186 mg
2% Bílkoviny 1 g

Jarní závitky se sladkou chlli omáčkou postup přípravy receptu:

1

Na omáčku dáme do pánvičky cukr, ocet a vodu, přivedeme k varu a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Na silnějším ohni necháme zkaramelizovat na sirup. Přidáme nadrobno nasekané chilli papričky, promícháme a necháme vychladnout.

2

Nudle zpracujeme dle návodu na obalu, propláchneme, osušíme a rozstříhneme na menší kousky. V pánvi rozpálíme 1 lžíci oleje, přidáme strouhaný zázvor, na tenké proužky nakrájenou jarní cibulku, mrkev, nakonec nakrájený hrášek a osmažíme cca 2-3 minuty. Poté vmícháme fazolové výhonky, mátu, nasekaný koriandr, rybí omáčku a připravené nudle. Vaříme 1 minutu a necháme vychladnout.

3

Podle instrukcí na obalu připravíme těsto na závitky. Čtverečky rozložíme na pracovní plochu, doprostřed dáme 1 lžičku nádivky, přehneme cíp nejblíž k nám, pak postranní růžky a srolujeme. Spoj potřeme rozšlehaným bílkem.

4

Pánev zalijeme do poloviny olejem, který rozpálíme na 180 °C a závitky smažíme cca 3-4 minuty dozlatova a dokřupava.

5

Hotové necháme osušit na papírové utěrce a podáváme ještě teplé se sladkou chilli omáčkou.

Poznámka

Závitky využijeme jako předkrm, nebo jednohubky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept