Teleci na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Teleci na víně
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 29904 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
3 stroužek | Česnek |
600 g | Cibule |
150 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Ocet vinný |
4 g | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata |
1 špetka | Skořice mletá |
8 g | Sůl |
800 g | Telecí kýta |
4 g | Tymián čerstvý |
2 dl | Víno červené |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 160,8mg |
Draslík | 984,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Ocet vinný, Rajčata, Skořice mletá, Sůl, Telecí kýta, Tymián čerstvý, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Teleci na víně postup přípravy receptu:
1 | Telecí maso nakrájíme na 5 porcí, lehce naklepeme, nasolíme a na pánvi orestujeme ze všech stran na rozpáleném másle. Ve větším hrnci rozpustíme máslo a vložíme do něj orestované maso, přilijeme ocet, víno a vodu. Přihodíme bobkový list, 3 stroužky česneku, tymián a skořici. Přidáme celé cibule a rozkrájená rajčata a vaříme na mírném ohni hodinu a půl, potom maso vyjmeme a uchováme teplé. Omáčku zcedíme, osolíme, okořeníme a vrátíme do ní porce masa. Servírujeme např. s rýží. |