Jednoduchý recept

Rajčata plněná směsí s ančovičkami

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 29905
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

15 g Ančovičky konzervované
1 stroužek Česnek
20 g Cibule
30 ml Hovězí vývar základní
40 g Máslo čerstvé
5 g Petržel kudrnka
400 g Rajčata
40 g Strouhanka
50 g Sýr Ementál (Primátor)

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 179 kcal
Kilojoule 751kJ
3% Sacharidy 10 g
17% Tuky 13 g
12% Sodík 232 mg
12% Bílkoviny 7 g

Rajčata plněná směsí s ančovičkami postup přípravy receptu:

1

Rajčata seřízneme v horní třetině a vnitřek vydlabeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku posekáme, řezy z ančoviček nakrájíme najemno.

2

V pánvi rozpustíme kousek másla, přisypeme cibuli, necháme zpěnit, přidáme dužinu z rajčat, petrželku, česnek a podusíme, dokud se tekutina částečně neodpaří. Strouhanku pokapeme vývarem, přidáme do pánve, nakonec přimícháme ančovičky. Promícháme a touto směsí naplníme vydlabaná rajčata. Pekáček vymažeme máslem, naskládáme do něj rajčata, posypeme lžící strouhanky, strouhaným sýrem a vložíme do trouby. Necháme 15 minut zapékat a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept