Rajčata plněná směsí s ančovičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata plněná směsí s ančovičkami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 29905 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
15 g | Ančovičky konzervované |
1 stroužek | Česnek |
20 g | Cibule |
30 ml | Hovězí vývar základní |
40 g | Máslo čerstvé |
5 g | Petržel kudrnka |
400 g | Rajčata |
40 g | Strouhanka |
50 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 26,4mg |
Draslík | 291,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Rajčata, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel kudrnka, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata plněná směsí s ančovičkami postup přípravy receptu:
1 | Rajčata seřízneme v horní třetině a vnitřek vydlabeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku posekáme, řezy z ančoviček nakrájíme najemno. |
2 | V pánvi rozpustíme kousek másla, přisypeme cibuli, necháme zpěnit, přidáme dužinu z rajčat, petrželku, česnek a podusíme, dokud se tekutina částečně neodpaří. Strouhanku pokapeme vývarem, přidáme do pánve, nakonec přimícháme ančovičky. Promícháme a touto směsí naplníme vydlabaná rajčata. Pekáček vymažeme máslem, naskládáme do něj rajčata, posypeme lžící strouhanky, strouhaným sýrem a vložíme do trouby. Necháme 15 minut zapékat a ihned podáváme. |