Rajčatová šlehaná pěna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová šlehaná pěna
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 29907 |
Kategorie: | Salsy |
Ingredience
50 ml | Bešamel |
25 g | Cibule |
25 g | Máslo čerstvé |
2 g | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
8 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
100 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 23,9mg |
Draslík | 154,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Cibule, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová šlehaná pěna postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme, oloupeme a vydlabeme jadérka. Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata posekáme. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, podlijeme vínem, necháme vyvařit asi z poloviny, přidáme posekaná rajčata, osolíme, opepříme, zakryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni asi půl hodiny. Nyní přidáme bešamel, přilijeme vývar, povaříme pár minut, stáhneme z ohně a necháme vychladnout. Přilijeme smetanu a vyšleháme do pěny. |
3 | Podáváme ke grilovaným masům. |