Jednoduchý recept

Rajčatová šlehaná pěna

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 29907
Kategorie: Salsy

Ingredience

50 ml Bešamel
25 g Cibule
25 g Máslo čerstvé
2 g Pepř černý mletý
300 g Rajčata
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
8 g Sůl
100 ml Víno bílé
100 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 142 kcal
Kilojoule 594kJ
1% Sacharidy 4 g
14% Tuky 10 g
30% Sodík 602 mg
3% Bílkoviny 1 g

Rajčatová šlehaná pěna postup přípravy receptu:

1

Rajčata spaříme, oloupeme a vydlabeme jadérka. Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata posekáme.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, podlijeme vínem, necháme vyvařit asi z poloviny, přidáme posekaná rajčata, osolíme, opepříme, zakryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni asi půl hodiny. Nyní přidáme bešamel, přilijeme vývar, povaříme pár minut, stáhneme z ohně a necháme vychladnout. Přilijeme smetanu a vyšleháme do pěny.

3

Podáváme ke grilovaným masům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept