Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 29909

Ingredience

0,5 šálek Med včelí
1250 ml Mléko polotučné
0,5 šálek Mouka kukuřičná
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 253 kcal
Kilojoule 1 056kJ
9% Sacharidy 33 g
14% Tuky 10 g
3% Sodík 50 mg
14% Bílkoviny 8 g

Pudink po indiánsku postup přípravy receptu:

1

Nejprve si oddělíme čtyři a půl šálku mléka, svaříme ho a vychladíme. Pak ho umístíme do vodní lázně, přimícháme mouku a vaříme asi dvacet minut do zhoustnutí. Vmícháme všechen med, máslo a koření. Vejce rozklepneme a rozšleháme, poté je přimícháme ke směsi. Vymastíme pekáč a vše do něj nalijeme, nakonec i zbytek mléka. Pudink pečeme asi hodinu dozlatova.

Poznámka

Pudink můžeme ještě polít sirupem, popřípadě podávat s kompotem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept