Kaše z topinambur - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kaše z topinambur
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 29916 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
200 g | Bramborová kaše |
60 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
400 g | Topinambury |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 15,7mg |
Draslík | 101,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bramborová kaše, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Topinambury mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kaše z topinambur postup přípravy receptu:
1 | Topinambury očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kostičky topinambur a zvolna smažíme na másle asi čtvrt hodiny, až budou topinambury měkké. Přendáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme lžíci čerstvého másla, bramborovou kaši, promícháme a šťouchadlem důkladně rozmačkáme, až vznikne jednolitá kaše. |
2 | Kaši podáváme teplou jako přílohu ke smaženým masům. |