Recept

Telecí játra v bešamelu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 29918

Ingredience

2 ks Bobkový list
1200 g Játra telecí
5 g Kmín drcený
240 g Mouka pšeničná hladká
150 g Máslo čerstvé
40 ml Ocet kvasný lihový
1 dl Olej rostlinný
1 ks Rajčata
7 g Sůl
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,134 kcal
Kilojoule 4 746kJ
15% Sacharidy 54 g
96% Tuky 72 g
46% Sodík 915 mg
119% Bílkoviny 67 g

Telecí játra v bešamelu postup přípravy receptu:

1

Telecí játra nakrájíme na pruhy, osolíme, okmínujeme a na talíři je obalíme v hladké mouce. V hrnci rozpustíme máslo, smícháme s hladkou moukou a usmažíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, přidáme bobkový list, trochu octa, pokrájené rajče a povaříme za stálého míchání, dokud omáčka nezhoustne. Mezitím osmažíme na pánvi na rozpáleném oleji játra dorůžova, rozložíme je na ploché míse a zalijeme hotovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept