Recept

Rizoto z jehněčích jater

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 29919

Ingredience

1 ks Cibule
800 g Játra jehněčí
150 g Máslo čerstvé
40 g Petržel - nať
250 g Rajčata
250 g Rýže loupaná
1 špetka Skořice mletá
10 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 811 kcal
Kilojoule 3 394kJ
17% Sacharidy 61 g
55% Tuky 42 g
56% Sodík 1 g
83% Bílkoviny 47 g

Rizoto z jehněčích jater postup přípravy receptu:

1

Cibulku nakrájíme nadrobno a osmažíme na rozpáleném másle dorůžova. Přidáme jehněčí játra nakrájená na malé kousky a restujeme za stálého míchání 10 minut. V hrnci uvaříme rýži podle návodu asi 20 minut. Mezitím k játrům přidáme skořici a pokrájená rajčata, zakryté dusíme. Hotovou rýži vsypeme do mísy, osolíme a zalijeme rozpuštěným máslem. Nakonec přidáme játrovou směs a zlehka promícháme. Hotové rizoto podáváme ozdobené čerstvou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept