Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Bažant na bezinkách 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 2992

Ingredience

1 ks Bažant obecný
1 polévková lžíce Bezinky
80 g Máslo čerstvé
100 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
500 ml Sirup bezinkový
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
125 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

84% Kalorie 1,652 kcal
Kilojoule 6 912kJ
11% Sacharidy 41 g
138% Tuky 103 g
22% Sodík 434 mg
237% Bílkoviny 133 g

Bažant na bezinkách postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 220C.

2

Bažanta omyjeme, osolíme a opepříme. V pekáči rozehřejeme olej, vložíme maso a pečeme asi 20minut tak, aby maso zůstalo uvnitř růžové. Během pečení poléváme zeleninovým vývarem. Poté maso vyjmeme a uchováváme horké.

3

Do šťávy z pekáče přilijeme bezinkovou šťávu, krátce povaříme dokud nezhoustne, přidáme smetanu a ještě provaříme. Omáčku rozmixujeme, vmícháme rozpuštěné vychlazené máslo, přidáme bezinky a omáčku prohřejeme.

4

Bažanta naporcujeme, podáváme s horkou omáčkou a bramborovými knedlíky nebo salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept